[ ↓ k obsahu ↓ ]

3. Pro média

[ ↑ k hlavní navigace ↑ ]

Informace

Máte sjednané životní pojištění u Kooperativy? Poradíme Vám, jak zachovat daňové úlevy.

Více informací najdete zde

Případně kontaktujte naši infolinku

nebo se obraťte na svého pojišťovacího poradce.

Telefonní likvidace Kooperativy letos klientům vyplatila už přes milion

Za první měsíc roku 2010 obdrželi klienti pomocí přímé telefonní likvidace pojistné plnění v celkové výši téměř 1,3 milionu Kč. V loňském roce, kdy Kooperativa tuto unikátní službu zavedla, umožnila přímou telefonní likvidaci 550 klientům, a celkem vyplatila pojistné plnění ve výši cca 3 miliony Kč.

„Celkem jsme v lednu v rámci přímé telefonní likvidace vyřešili 150 pojistných událostí. Nejčastěji se jednalo o škody způsobené tíhou sněhu a vodovodní škody, které souvisejí se sněhovou kalamitou a velkými mrazy“, potvrzuje vliv počasí na růst vyplacených škod Tomáš Szewieczek, ředitel Centra zákaznické podpory.

Přímou telefonní likvidaci zavedla Kooperativa v únoru minulého roku. Hlavní výhodou této ojedinělé služby je rychlost. Klient prochází interní kontrolou už v okamžiku telefonátu, kterým hlásí škodu. Pokud vyhoví podmínkám scoringu, dostane od operátora infolinky informaci, že škodu je možné zlikvidovat v rámci zrychleného procesu. Poté operátor s klientem projde veškeré podrobnosti škody, a pokud s tím klient souhlasí, škodu uzavře. Okamžitě zašle pokyn k vyplacení pojistného plnění a klientovi zprávu o ukončené likvidaci.

„V praxi to znamená, že klient může celou pojistnou událost vyřídit jedním telefonátem.   A do několika dnů má pojistné plnění na svém účtě“, říká Tomáš Szewieczek.

V rámci přímé telefonní likvidace je možné řešit standardní škody v pojištění majetku občanů (pojištění domácnosti, pojištění domu), nejčastěji jde o poškozenou střešní krytinu, okapy, poměrně často se řeší i škody způsobené prasklým vodovodním potrubím u pojištění domácnosti.

V průměru Kooperativa likviduje tyto standardní majetkové pojistné události u soukromých osob do 4 dnů.

[ ↑ k obsahu ↑ ]