Prohlížeč není podporován

Doporučujeme Google Chrome

Pobřežní 21 – Praha 8  *  ÚT–PÁ 12:00–18:00  *  SO–NE 10:00–18:00  *  Vstup zdarma
Vstup zdarma  *  ÚT–PÁ 12:00–18:00
SO–NE 10:00–18:00
Logo Kooperativa Galerie
IMG_1

Novinka

Výstava Kruhy na vodě

Bez vody není života a bez života není umění. I takto lapidárně se můžeme podívat na jeden ze základních živlů. Umělci na svých obrazech zachycují vodu z mnoha pohledů - střídání ročních období, voda a hra světel, voda a život kolem. Každá krajina má svá specifika, a to i ta česká. Mluví naším jazykem, často je divoká a nekultivovaná, někdy neprostupná. Zvláštním úkazem jsou tůně, slepá ramena a tišiny řek.

Zdánlivý klid ale může velmi snadno cokoli narušit. To se pak projeví kruhy na vodní hladině. Kruhy jdou od středu, vlnění postupuje dál a dál. Kruhy na vodě jsou pohybem života. Voda v pohledu střídání ročních období. Voda a hra světel. Voda a život kolem. To vše zachycují umělci na svých obrazech. Symbolicky může každý z kruhů představovat novou generaci umělců, která vychází z minulých a stává se nezbytnou pro příchod generace budoucí.

Výstava Kruhy na vodě ukazuje, jak velkou estetickou i funkční roli voda v české i evropské krajině má. Přijďte do krajiny řek, tůní, rybníků i moří v Galerii Kooperativy.

Více