Prohlížeč není podporován

Doporučujeme Google Chrome

Kooperativa
|IT články

Do IT jsem se pustila po mateřské

Původní profesí jsem geodet. Měřila jsem například v důlních šachtách a v lomech. Poté jsem v innogy koordinovala přípravy u rekonstrukcí plynovodů. Když jsem byla na mateřské, tak jsem ale už věděla, že do stavebnictví se vrátit nechci. Zároveň pár let mezi vyměňováním plenek a vařením kašiček mi vzalo sebevědomí. Řešila jsem otázku, co po mateřské.

Anny Kryglová, QA Engineer

Autorka

Anna Kryglová, QA Engineer

Práce s počítačem mě vždy bavila, ať grafika, nebo konstrukční program AutoCAD. Proto když se kamarádka zmínila o neziskové organizaci Czechitas, kde pomáhají ženám dostat se do IT, tak jsem neváhala. Absolvovala jsem čtyřměsíční intenzivní kurz. Dvakrát až třikrát týdně vždy po třech hodinách odpoledne plus každá sobota od rána do večera. Bylo to náročné a vyčerpávající nejen pro mě, ale také pro chod celé rodiny. Jen mě to utvrdilo, že je to práce pro mne. Digitální akademie byla zakončena celodenním hackathonem, což je soutěž mezi týmy. Také jsme absolvovali kariérní poradenství, což mi pomohlo. Díky němu jsem si uvědomila, kolik nových dovedností jsem během mateřské získala.

A pak jsem si začala hledat práci. Jedna z nabídek byla od Kooperativy do testovacího týmu. Pozvali mě na pohovor. Už od začátku probíhal ve velmi přátelském duchu. Vzali mne. Nyní pracuji na projektu Neuron, kde se podílíme na modernizaci systémů pojišťovny. Například testujeme aplikace, aby nebyly chybové. Předcházíme tomu. Už zde budu rok a mám kolem sebe bezvadné lidi.

Život ale není jen o tom, chodit do práce. Součástí mé duše je také cestování po vlastní ose. Mám projeté čtyři desítky zemí, například Japonsko, Čínu, Omán, Indonésii, Maroko, Argentinu. Hlavně jsem optimista. Věřím, že když člověk opravdu chce, tak vše dokáže. A taky, že každému se to, co dělá, vždycky nějak vrátí.