Vienna Insurance Group spojí dvě společnosti v České republice

14.12.2017

Pojišťovna České spořitelny se v roce 2019 stane součástí Kooperativy

Vienna Insurance Group (VIG) plánuje k 1. lednu 2019, za předpokladu schválení lokálními úřady a grémii, fúzi svých dceřiných společností Kooperativa pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny (PČS).

Rozhodnutím o fúzi těchto dvou dceřiných společností uplatňuje VIG i na svém druhém největším trhu strategii spojení kompetencí pojišťoven za účelem posílení činnosti v bankopojištění. „Díky velmi dobrému a dlouholetému strategickému partnerství obou našich společností Kooperativa a Pojišťovna České spořitelny s Českou spořitelnou, dceřinou společností Erste Group, hrajeme na českém trhu významnou roli v oblasti bankopojištění. Chceme naši pozici dále upevňovat, a to zejména v neživotním pojištění“, vysvětluje Prof. Elisabeth Stadler, předsedkyně představenstva Vienna Insurance Group. Klienti České spořitelny budou profitovat z rozšířené nabídky produktů, převážně v oblasti neživotního pojištění. S tím souvisejí i vytčené cíle, tedy je posílení péče o klienty v této oblasti a zjednodušení administrativních procesů.

VIG jasně v čele

Ještě v rámci bývalého Československa zahájila Vienna Insurance Group v roce 1990 prostřednictvím Kooperativy svůj úspěšný rozvoj ve střední a východní Evropě. „Kooperativa se v každém ohledu stala jednou z vlajkových lodí naší finanční skupiny. Jen nedávno se Kooperativa v rámci prestižní soutěže „Českých 100 nejlepších“ opět umístila mezi nejlepšími firmami v zemi, a to na druhé příčce, současně byla zvolena nejúspěšnější finanční institucí“, zdůrazňuje Prof. Elisabeth Stadler velký význam největší české dceřiné společnosti. Kromě Kooperativy a Pojišťovny České spořitelny VIG v České republice zastupuje i Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP). S aktuálním tržním podílem 32,3 procenta je VIG jasným lídrem trhu. Za první tři čtvrtletí roku 2017 dosáhly tyto tři společnosti předepsané pojistné v objemu zhruba 1,2 miliardy EUR a vytvořily zisk (před zdaněním) cca 114 milionů EUR. Ukazatel combined ratio představoval velmi dobrých 96,8 procenta.