Kooperativa již klientům vyplatila na pojistném plnění přes 2,76 milionu korun

28.6.2021

Celkově Kooperativa k dnešnímu poledni zaevidovala ze čtvrteční bouřky přes 2200 škod za 290 milionů korun. Jedná se zejména o škody z krupobití a vichřice. Z toho 508 škod za 185 milionů korun způsobilo tornádo v oblasti mezi Břeclaví a Hodonínem. A operátoři na infolince i nadále další škody přijímají. Škody lze samozřejmě nahlásit i na webu, na přepážkách či přímo na místě, kde má Kooperativa kontaktní místo – mobilní stan. Více než 220 škod se již likvidátorům podařilo ukončit a klientům jsme vyplatili pojistné plnění v celkové výši 2,76 milionu korun. K tomu jsme klientům vyplatili přes 500 tisíc korun formou záloh na pojistné plnění.

Přístup Kooperativy k řešení kalamity charakterizuje nejen rychlost a vstřícnost, ale především aktivní přístup. „My nečekáme, až se o škodě dozvíme, ale aktivně s klienty komunikujeme. Okamžitě po kalamitě jsme klientům v zasažených oblastech poslali SMS jak posupovat a kam volat. Následně v pátek a sobotu likvidátoři obvolali celkem 540 našich klientů v místech, kde řádilo tornádo. A 130 z nich telefonát okamžitě využilo k nahlášení škody. Od pondělního rána jsou dále posíleny prohlídky techniky, likvidátory a další skupinou pracovníků,“ uvedl generální ředitel Kooperativy Martin Diviš.

Kromě výplaty pojistného plnění se Kooperativa rozhodla pomoci i pomocí sbírky, do které přispívají zaměstnanci Kooperativy a jejich rodinní příslušníci. Do dnešního poledne se podařilo shromáždit již přes 1 milion Kč.

Nadace pojišťovny Kooperativa pak připravila dar nejhůře postiženým obcím ve výši 1 milion Kč. Rozdělení této částky koordinují naši kolegové z Agentury jižní Morava ve spolupráci s vedením Jihomoravského kraje.